ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Další ročník ankety o Nejlepšího sportovce okresu za rok 2012 uspořádali členové Orlického sportovního sdružení v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí. Během večera se na pódiu objevili sportovci dohromady v deseti kategoriích. Po loňském hostování ve Vysokém Mýtě se vyhlašování ankety přesunulo zpět do Ústí nad Orlicí, kde moderátor Ondřej Krátoška přivítal a vyhlásil sportovce z okresu za jejich úspěchy v minulém roce.

Jednotlivé kandidáty a jejich pořadí určovala speciálně složená komise ze sportovních odborníků. Kolektivem z vesnických tělovýchovných jednot se stali fotbalisté Sokola Libchavy, kolektivem mládeže pak naděje českotřebovského volejbalu. V kategorii jednotlivců do 15 let uspěla karatistka Michaela Krátká. Starší kategorii juniorů ovládl další kontaktní sport, a to judo a jeho českotřebovský zástupce Marek Švestka.

Vedle zasloužilých trenérů a činovníků, kterých bylo na pódiu vyhlášeno celkem devět, si přišli užít pocit slávy také zástupci kolektivů dospělých, kde se nejlepšími stali futsalisté Nejzbachu Vysoké Mýto. Atletka Miroslava Sedláčková znovu po roce vyhrála v kategorii handicapovaný sportovec a poté se vyhlašoval krajánek roku, kterým se stal opět biker Jaroslav Kulhavý. Cenu pro veterána roku 2012 si odnesl kanoista Jiří Strnad. Vrcholem večera bylo vyhlášení jednotlivců v kategorii dospělých do 39 let. Třetí místo obsadil biatlonista Michal Krčmář. Druhý skončil Robert Krupička a hlavní cenu přebral Lukáš Novák, který jako sportovní hasič dosáhl v loňském roce skvělých výsledků.