ČESKÁ TŘEBOVÁ – Říjnové zasedání zastupitelů mělo ve studovně městského muzea na programu dva body. Prvním z nich bylo schválení podání žádosti o dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na výstavbu šaten a tribuny atletického stadionu na Skalce.

Vzhledem k tomu, že výzva byla vyhlášena pro termín od 1. do 31. října, musely být připraveny podklady nutné pro podání žádosti. Včetně upraveného projektu šaten, jejichž podoba vznikla v součinnosti s budoucími uživateli. “Jsme opravdu s těmi sportovci projednali podrobné rozmístění místností, kolik lidí se kam vejde, je to už definitivní řešení, oni se pod ně pro jistotu i podepsali, abychom měli jistotu, že už další požadavky nebudou,” řekl místostarosta města Dalibor Zelený.

Usnesení bylo přijato pětadvaceti hlasy z šestadvaceti možných. Se stejným výsledkem skončilo i ustanovení o tom, že se město zavazuje spolufinancovat výstavbu šaten a tribuny minimálně z padesáti procent. “Budeme muset tedy zahájit zadávací řízení na výběr zhotovitele stavby a samozřejmě jsou to záležitosti, kdy je potřeba ty peníze alokovat v rozpočtu města příštího roku,” sdělil OIK TV vedoucí odboru rozvoje města a investic Městského úřadu Česká Třebová Karel Švercl.

Rozpočtová cena tohoto záměru je 47 milionů 849 tisíc korun. Nezahrnuje však náklady na pořízení dalšího prvku. “Po dokončení této stavby je podmínkou, aby byla dokončena stavba takzvaného retenčního biotopu, který zachytí ty přívalové deště a současně bude sloužit pro udržování vody v krajině, nakládání s dešťovými vodami a podobně,” odůvodnil Karel Švercl.

Během diskuse místostarosta Dalibor Zelený zastupitelům oznámil, že také v případě této nádrže se město bude snažit získat nějaké prostředky z příslušných dotačních titulů.