ČESKÁ TŘEBOVÁ – Město zažádalo o poskytnutí dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na výstavbu lehkoatletického stadionu na Skalce. Před nedávnem přišla dobrá zpráva, projekt byl vybrán k financování. Radnice by tak mohla čerpat prostředky z programu “Podpora materiálně technické základny sportu”. “Protože to byl finančně trošičku větší projekt, tak jsme ho rozdělili na dvě etapy. První etapa je lehkoatletický stadion, druhá etapa potom budou šatny s tribunou,” sdělil OIK TV starosta města Jaroslav Zedník.

Projekt lehkoatletického stadionu byl navržen k financování v kategorii podpory od čtyřiceti tisíc do deseti milionů korun. Tento fakt však ještě neznamená, že se v České Třebové začne stavět. “V současné době musíme splnit několik podmínek, které nám dali. Územní řízení, stavební povolení a hlavně výběrové řízení tak, aby se vědělo, kolik ta akce bude stát konkrétně,” doplnil starosta Zedník.

Na základě tohoto zjištění bude město jednat s ministerstvem o částce, která bude na dofinancování. V tuto chvíli tak lze jen těžko odhadnout, kdy by se s případnou výstavbou lehkoatletického stadionu mohlo začít. “Na základě projektové dokumentace na stavební povolení můžeme vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby. To si myslím, že bychom měli mít hotové do konce měsíce února. Pak předložíme veškerou dokladovou část  ministerstvu,” uvedl Jaroslav Zedník.

V další fázi celého procesu se bude čekat na případný podpis smlouvy mezi městem Česká Třebová a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.