ČESKÁ TŘEBOVÁ – Setkání zástupců kulturních zařízení Pardubického kraje se uskutečnilo v Kulturním centru v České Třebové. Tématem byl aktuální stav kultury v jednotlivých místech kraje i výměna zkušeností z práce jeho jednotlivých zařízení.

Celkem si přijelo do České Třebové vyměnit své zkušenosti 25 lidí, které vyslala kulturní zařízení z Lanškrouna, Králík, Ústí nad Orlicí, Žamberka, Letohradu, Chocně, Jablonného a Dvora Králové, jež je pravidelným hostem setkání. Jednali v malém sále Kulturního centra, a to nad tématy, která je v současné době nejvíce pálí. Po dlouhé době to bylo podruhé, co se toto setkání do České Třebové vrátilo, a tak se bylo čím pochlubit.

Kromě věcné diskuse nad aktuálními tématy proto organizátoři dali účastníkům možnost si celé kulturní zařízení prohlédnout a v ukázkách vyzkoušet i nově instalované zařízení 3D technologie pro kino a satelitní přenosy. Také společně podnikli malou exkurzi do nedaleké Malé scény, které centrum pro svou činnost pravidelně využívá. Pro zájemce pak hostitel zorganizoval návštěvu právě probíhající výstavy, věnované místní výtvarné skupině Maxmilián.