ČESKÁ TŘEBOVÁ, PŘÍVRAT – Posečená tráva, vlek bez letní výbavy, tyče připravené na zasněžování. Tak ještě v pondělí vypadala 800 metrů dlouhá sjezdovka ski areálu uprostřed města Česká Třebová. K zahájení sezóny už chybí jen sníh a mrazivé teploty. Aby mohl areál přivítat první lyžaře, musí mít dostatečnou zásobu sněhu. Tu celkem 6 tyčových a 4 kruhová sněžná děla při příznivých podmínkách vyrobí za 5 dnů.

Pokud k tomu připadne i sníh přírodní, mohou se milovníci sněhových radovánek začít těšit. V zahájení provozu správce doufá do Vánoc. Připraveno je také několik novinek, např. rozšířené sezení pro venkovní občerstvení, nově přistavěné prostory se zázemím pro lyžaře a jejich doprovod z Lyžařské školičky či zvýhodněné jízdné pro lyžování v týdnu. Nedaleký Přívrat, který se mj. chystá v prosinci oslavit 30 let od zahájení provozu prvního vleku, jsme navštívili o dva dny později. Díky sněhovým přeháňkám už ve ski areálu leželo několik centimetrů nového sněhu. Také tady jsou na zimní sezónu připraveni loňskými cenami a nově i bonusy pro zaměstnance nasmlouvaných firem z regionu.

Rozjet sezónu by v Přívratu chtěli ještě do Vánoc. Ani letos by v programu neměly chybět pravidelné lyžařské závody a v souvislosti s výročím možná i lyžování ve stylu retro. Že je lyžařská sezóna opravdu v dohledu, svědčí i fakt, že od středy 27. listopadu se v České Třebové začalo zasněžovat.