ČESKÁ TŘEBOVÁ – Přes letní měsíce probíhala v Mateřské škole Habrmanova v České Třebové rekonstrukce pavilonu B. Změn se dočkal interiér i exteriér budovy. “Toto léto probíhala na MŠ Habrmanova 1. etapa prací v rámci níž má dojít k zateplení školy, k výměně tepelného zdroje a k osázení decentralizované vzduchotechniky,” řekl Jiří Holý, mediální asistent MěÚ Česká Třebová.

S novou fasádou mají být nainstalované i venkovní žaluzie. Ve třech třídách, které se v budově nachází se řešila zejména vzduchotechnika. “Ta je již hotová, protože to bylo součástí otevření tříd. Jinak venkovní práce ještě trvají, protože je to naplánované včetně střechy, která se dodělává a fasády,” sdělila nám Hana Najmanová, ředitelka MŠ Habrmanova. Děti mají ve třídách i nové podlahy a koberce. “Ve třídách se budou ještě instalovat nové parapety pod okna a vlastně se budou dodělávat kryty na topení kvůli bezpečnosti, které tam jsou původní,” dodala Hana Najmanová. Se stavebním ruchem se potýkala i kuchyň, kde jsou vyměněná okna a je vymalované.

Druhá etapa prací čeká školku příští léto. “V příštím roce by měla proběhnout etapa, která by zahrnovala pavilon A. Celková cena projektu by se měla pohybovat okolo 21 milionů korun, z toho by mělo přibližně 6 milionů přijít formou dotace ze Státního fondu životního prostředí,” doplnil Jiří Holý. Dle slov ředitelky by se měly ve druhé etapě inovovat mimo jiné i zbývající čtyři třídy.