ČESKÁ TŘEBOVÁ – Od roku 2017 probíhaly na Základní škole Habrmanova v České Třebové stavební práce. Dělníci jsou s pracemi již hotovy a škola se může pyšnit novým kabátem. Budovy získaly novou střechu, byly zateplené a mohou se pyšnit i novou fasádou. “Na ZŠ Habrmanova probíhaly od září roku 2017 do května tohoto roku zateplovací práce. Celková cena projektu byla 37 mil. Kč, my v současné době počítáme s tím, že by ze státního fondu životního prostředí mělo být proplaceno 40% způsobilých výdajů,” řekl Jiří Holý, mediální asistent MěÚ Č. Třebová.

Do tříd byla nainstalována nová vzduchotechnická zařízení, které by měla řešit problém oxidu uhličitého v učebnách. Několika změn se dočkala i tělocvična. “V tělocvičně, která měla zasklení pomocí luxferů, bývalo v letních měsících velké teplo, nedalo se tam v podstatě větrat. A v rámci celkové rekonstrukce školy došlo k výměně oken,” sdělil nám ředitel školy Tomáš Starý. Nová okna jsou otevíratelná a byla doplněná i o venkovní žaluzie. V rámci zajištění bezbariérovosti bylo vozíčkářům přizpůsobené i WC. Pro žáky má být vybavena počítači a interaktivní tabulí nová jazyková učebna.

Během prázdnin škola upravila jednu místnost pro školní psycholožku. V podkroví byla zařízena malá učebna, která má být vybavena i šicími stroji. “Je to učebna pro cca 16 dětí, zcela nová a před ní vznikne koutek, čtenářský koutek pro děti se skříněmi, nábytkem, s časopisy, knihami, atd.,” dodal Tomáš Starý. V nejbližší době by výuku neměly narušovat další stavební práce, avšak do budoucna se plánuje ještě rekonstrukce chodeb.