ČESKÁ TŘEBOVÁ – Od loňského roku se rekonstruuje ZŠ Habrmanova. Úpravy na budovách vzdělávacího ústavu je možné rozdělit na vnější a vnitřní. Nejprve tedy k těm, které jsou viditelné zvenčí. “Stavební práce se dotýkají budovy druhého stupně, kde probíhá zateplení fasády, probíhá výměna ještě zbývajících plastových oken, tedy dřevěných oken za plastová,” popsal rozsah činností vedoucí odboru rozvoje města a investic MěÚ Česká Třebová Karel Švercl.

Zmíněné úkony budou provedeny také na spojovacím krčku, tělocvičně a přilehlém objektu jídelny. Původně neplánovanou, ale potřebnou, bude výměna střechy budovy druhého stupně. Za pochodu se mění také vnitřní prostory školy. “Jsou v třídách osazeny rekuperační jednotky, které budou zajišťovat tedy větrání a tepelnou pohodu ve třídách,” sdělil OIK TV Karel Švercl. “Práce, které momentálně probíhají, lehce ovlivňují provoz školy, nicméně není to nic zásadního. Spousta prací se udělala během jarních prázdnin, kdy se montovaly právě rekuperační jednotky,” doplnil ředitel ZŠ Habrmanova Tomáš Starý.

Investiční akce, která stavebně probíhá ve dvou letech, je stejným způsobem financována. “V roce 2017 jsme proinvestovali zhruba 2,9 milionu a v roce 2018 předpokládáme, a je i narozpočtováno v městském rozpočtu, tak je to částka 29,8 milionu korun,” uvedl vedoucí odboru rozvoje města a investic MěÚ Česká Třebová Karel Švercl.

Práce na objektech školy by měly být dokončeny letos v září. Do budoucna je naplánována obnova prostoru mezi budovami a kolem památníku padlých. Revitalizace se rovněž dotkne zeleně.