ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Ve středu 14. září se v Ústí nad Orlicí v parku Kociánka uskutečnil  čtvrtý ročník závodu horských kol Ústecké schody.  Po dětských kategoriích následoval hlavní závod kategorie Elite, kterého se zúčastnil i olympionik Jaroslav Kulhavý.

Na 38 jezdců hlavní kategorie čekala čtyřiceti minutová jízda na kilometrovém okruhu.  Trasa vedla od Základní umělecké školy parkem Kociánka a okolo Gymnázia ke Střední zdravotnické škole. Po celé trati ani letos nechyběli překážky v podobě schodů nebo různých skoků a před nájezdem do cílového prostoru museli závodníci zdolat třeba i osobní automobil. Celou trať lemovaly zástupy diváků. “Paráda, vždyť já jsem se ani nedostal na některejch místech prostě k trati, prostě bylo opravdu špalíry diváků, takže ono teda přálo počasí to je další věc,” sdělil Jiří Holubář

Vítěz závodu dorazil po patnácti ujetých kolech do cíle s náskokem pěti vteřin. “Mě se zdálo nejtěžší vlastně tady výjezd sem k tomu domu a tam jsem to celkem protrpěl a měl jsem trochu štěstí, že můj týmový kolega Matouš Ulman píchnul, tak jsem to pak jen dojel sám,” řekl Matěj Průdek

Rodák z Ústí nad Orlicí tentokrát na stupně vítězů nedosáhl. “Bylo to hodně těžký, de facto od Olympijskýho závodu tak jsem toho moc nenatrénoval, byl jsem na operaci se zápěstím, takže byl jsem vůbec rád, že jsem stihnul tenhle domácí závod,” řekl Jaroslav Kulhavý.

Pětice nejlepších Jaroslav Kulhavý, Jan Fojtík, Marek Rauchfuss, Jan Škarnitzl a vítěz Matěj Průdek převzali ocenění z rukou hejtmana Pardubického kraje.

Po vyhlášení výsledků se fanoušci dočkali autogramiády nejlepších závodníků.