ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Seriál závodů pro žáky základních škol „Hledá se vítěz“ zavítal do prostor parku Kociánka a jeho okolí. Mladí bikeři se utkali o postupová místa na finále série, které se pojede ve Vysokém Mýtě.

Tam se mohli kvalifikovat ti, kteří se umístili do čtvrtého místa v deseti kategoriích. Účastníci závodu pro mládež se popasovali s okruhem dlouhým přibližně 700 metrů. Mladší závodníci museli trať absolvovat jednou, starší jeli koleček více. Vrcholem bikerského odpoledne byl závod elitních jezdců. Na ně i jejich kolegy čekal okruh dlouhý cca 1300 metrů plný schodů a dalších překážek. Nejlépe si s nimi poradil Jaroslav Kulhavý.

Jako druhý nejlepší zajel 11 okruhů Ondřej Cink. Ten se sice stal vítězem rychlostních prémií za nejrychleji zajeté kolo, ale celkově měl na vítěze ztrátu 4 vteřiny. Dvojici nejrychlejších jezdců doplnil na stupních vítězů třetí Pavel Boudný. On i další jezdci budou mít šanci své umístění vylepšit při druhém ročníku závodu „Ústecké schody“, který se bude konat za rok.