ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Do Lázeňské ulice se po roce opět sjeli mnozí příznivci motoristického sportu. Právě v těchto místech totiž startovali účastníci závodu “Ústecká 21”. Do akce se vydala taková esa jako Sébastien Petit z Francie, Uberto Bonucci z Itálie, nebo Češi Otakar Krámský mladší a Miloš Beneš. “Máme tady rekordní startovní pole. To znamená převzali jsme 153 jezdců, což ,jak říkám znovu, je rekord,” sdělil OIK TV ředitel závodu Jiří Janák.

21 zatáček, 3 650 metrů, stoupání na Andrlův chlum. To jsou základní údaje o trati, na které se závodilo v rámci několika kategorií a šampionátů. “Jedeme Mistrovství Evropy historických automobilů, jedeme FIA Cup, což je v podstatě druhá kategorie ´Evropy´ soudobých vozidel, jedeme Mistrovství České republiky, Mistrovství Slovenské republiky a Českou trofej,” doplnil Jiří Janák.

V posledních letech si do Ústí nad Orlicí jezdil pro vítězství a traťové rekordy Miloš Beneš. Letos se však nejen pro něj našla nová výzva v podobě nedávno opravené vozovky. “Zatím jsem trošku rozpačitý z toho. Ten nový úsek trati je krásně rovný, ale zatím je to kluzké. Nedaří se nám seřídit auto, aby mělo trochu větší trakci, takže zatím tam plaveme příšerně,” uvedl Miloš Beneš, držitel nejrychlejšího času z roku 2018.

Zatímco v sobotu nenašel Miloš Beneš přemožitele, v neděli se musel sklonit před Francouzem Sébastienem Petitem. Ten navíc stanovil nový traťový rekord na 1 minutu 42 vteřiny a 83 setiny sekundy.