ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V Kulturním domě v Ústí nad Orlicí se uskutečnilo slavnostní vyhlášení 48. ročníku ankety „Nejúspěšnější sportovec okresu Ústí nad Orlicí za rok 2016. Oceněni byli nejlepší sportovci z regionu, kteří dosáhli výrazných úspěchů na krajské, republikové nebo dokonce mezinárodní úrovni.

Prvním v průběhu slavnostního večera bylo vyhlašování kategorie Kolektiv z vesnic, ve které byl oceněn fotbalový klub z Libchav. Mezi mladými kolektivy uspěli volejbalisté z TJ Sokol Česká Třebová II. a v kategorii Jednotlivci žactvo obsadil první místo plavec Denis Hýbl, který získal na letním i zimním MČR řadu medailí. Na pomyslný nejvyšší stupínek mezi dorostenci a juniory vystoupala běžkyně Michaela Stránská.

Ocenění byla předána také osmy trenérům, cvičitelům a rozhodčím, kteří na pódium přišli postupně v abecedním pořadí ve dvou skupinách po čtyřech. První místo v anketě, ale třeba také na MČR handicapovaných sportovců ve stolním tenise obsadil Pavel Richter. Mezi kolektivy dospělých zvítězili Futsalisté z 1. FC Nejzbach Vysoké Mýto a cyklista Jaroslav Kulhavý, rodák z Ústí nad Orlicí pověřil převzetím ceny v kategorii Repre v cizím dresu svoji maminku. Mimořádného uznání v podobě uvedení do Síně slávy se dostalo Ladislavu Popelkovi. Ten zastává funkci prezidenta klubu 1. FC Nejzbach  Vysoké Mýto již 30 let.

Po závodech často stojí na prvních příčkách i vyslanec oddílu SK Žamberk kanoista Jiří Strnad. Ten tentokrát ale stál před zaplněným Kulturním domem v roli vítěze kategorie veteránů.

Vrcholem večera bylo vyhlášení nejlepších jednotlivců. Bronzovou příčku obsadila cyklistka Martina Simonová a pomyslné stříbro patří běžci Robertu Krupičkovi. Letošním absolutním vítězem ankety se stal kickboxer Martin Viktorin z Vysokého Mýta.

Kromě samotného předávání cen divákům také zazpívala Johana Jeřábková a k vidění byla též artistická nebo laserová show.