ÚSTÍ NAD ORLICÍ – 10 míst v tabulce od sebe dělilo soupeře, kteří se v rámci 26. kola České fotbalové ligy utkali na orlickoústeckém stadionu. Dvanáctá Jiskra hostila druhý Vltavín.

Druhý poločas zápasu zahájili aktivněji domácí, kteří prohrávali 0:1. Ve 48. minutě sice vystřelil Nágl, avšak jeho pokus postrádal razanci a přesnost. To se naopak nedá říct o trefě hostujícího Martina Abeny, jenž v 51. minutě zvýšil na 2:0 pro Vltavín.

Z poklidu se domácí hosty snažili vyvést zejména standardními situacemi. Po jedné z nich nezamířil přesně Patrik Chleboun. Následně bylo rušno také před brankou Jiskry, závar ale třetí gól vltavínských nepřinesl. Brankou neskončila ani hlavička Jakuba Chlebouna.

V nastoleném trendu pokračoval také domácí Nágl. Na zmaření jeho příležitosti měl však nemalý podíl brankář Koblenc. V 86. minutě byl k vidění souboj dvou ještě nedávno prvoligových stoperů. Jakub Chleboun ale zaváhání Tomáše Rady nepotrestal.

FK Loko Vltavín si tak po výhře 2:0 odvezl všechny 3 body. Domácí hráči si porážkou ztížili boj o záchranu.

Více napoví už další duel, který po šestadvaceti odehraných kolech čtrnáctou Jiskru Ústí nad Orlicí čeká na hřišti třináctého Litoměřicka.