ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Městská hokejová liga měla první únorový víkend na programu deváté kolo. Domácí Buldoci Velká Skrovnice přivítali na ústeckém kluzišti Krajánky. Tabulkový rozdíl byl patrný už od prvních minut, první třetinu hosté vyhráli jasně 0:6.

Buldokům se nedařilo téměř nic, částečně to způsobila neúplná soupiska, ale především taktická vyzrálost Krajánků. Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil a po ní už svítila na ukazateli nelichotivá čísla 0:13. Ve třetí části se Buldokům přece podařilo skórovat, když po změně stylu hry mohl domácí útočník využít absence pravidla o ofsajdu a při čekání na vyhozené kotouče občas i vystřelil na bránu.

Právě ze dvou takových akcí dokázali domácí snížit, ale Krajánci přesto nasázeli výrazně více gólů a po třetinách 0:6, 0:7 a 2:8 zaslouženě vyhráli v poměru 2:21. Buldoci tak s více než 120 inkasovanými góly z devíti zápasů potvrdili pozici nejhůře bránícího družstva. Naopak Krajánci si pojistili druhou příčku v silné čtyřce dvou libchavských týmů a vedoucího Skala teamu. Příští víkend přinese napínavý souboj dvou nejlepších, kteří hráli i loňské finále, tedy Krajánků se Skala teamem.