ČESKÁ TŘEBOVÁ – Během státního svátku v neděli 28. října bylo odehráno čtvrté kolo krajské hokejové ligy. Českotřebovská Lokomotiva ve skupině Střed přivítala na domácím kluzišti Choceň. Utkání bylo jednoznačné, první dvě třetiny vyhráli hosté shodně 3:0. Za stavu 6:0 poslal hostující trenér Prachař do třetí části mladé hráče. Zápas sledovalo 438 diváku a také toho chtěla Lokomotiva využít k úpravě skóre.

Po dvou faulech hostů mohla hrát minutu a půl přesilovku 5 na 3, jenže během přesilové hry se jí nepodařilo na delší dobu usadit v pásmu Chocně a střely, které šly na bránu, byly zlikvidovány v pohodě hrajícím náhradním brankářem hostů. Velké rozdíly byly znát právě v přesilových hrách, na což upozorňuje i domácí trenér Kamil Mlejnek. „Kluci to ještě nezvládají. Nemají to zažitý. Vjedou do pásma a hned to střílejí na bránu, místo aby dali pět přihrávek a roztáhli je. Přesilovky, to je strašná tragédie u nás.“ Trenér pochválil i výkon brankáře Palečka, který za svá záda nepustil ani jeden z četných pokusů ve třetí třetině. Domácí se snažili útočit, chyběl jim však větší důraz při zakončení. Dostávali se do slibných šancí, ale když už byly skoro tutové, přišla nedobře načasovaná střela. Hosté měli šancí méně, avšak byly výrazně přesněji zahrané, a nebýt brankáře Palečka, prohra mohla být výrazně vyšší. Jednou mu pomohla i tyč.

Třebová po čtvrté prohře ze čtyř zápasů ztratila možnost postoupit do skupiny A. Chocni díky výhře stačí k postupu vyhrát v příštím kole v Chrudimi. Ve druhém nedělním zápase porazily Pardubice Chrudim a se šesti body si tak udržely teoretickou šanci na postup. Chrudim s Chocní mají shodně devět bodů, o skóre vede Choceň.