ČESKÁ TŘEBOVÁ – Tak jako v předchozích letech se i tento rok v orlickoústeckém hotelu sešli českotřebovští hokejisté, aby zhodnotili uplynulou sezonu. Po dvou třetích a dvou druhých místech v krajské lize mužů Pardubického kraje se Kohoutům poprvé podařilo získat titul mistrů. Oslavu, které se zúčastnila stovka pozvaných, zahájil předseda klubu Vladimír Vaněk. Připomněl, že cesta Kohoutů k prvnímu místu nebyla jednoduchá. “Nastaly určité změny v kádru, přišli někteří noví hráči, především Martin Filip, na začátku sezony. Potom někteří hráči změnili své posty, no a potom, když jsme byli v té největší krizi, tak jsme vyměnili trenéra a postupně to začalo fungovat,” připomněl Vladimír Vaněk. Ke slovu se dostal i zástupce generálního partnera klubu, který na minulé oslavě prohlásil, že pro sezonu 2018/2019 neexistuje nic jiného, než celkové vítězství v soutěži. “Nejlépe s tím, abychom ji vyhráli doma a po dvou neúspěšných finálových zápasech, kdy domácí publikum nemohlo doma slavit titul, tak aby ho oslavilo ještě k tomu doma a oboje se povedlo,” dodal Jan Lustyk.

V průběhu večera proběhlo i vyhlášení hráčů, kteří se umístili na předních příčkách v individuálním hodnocení. Nejlepším brankářem se stal Kamil Nimmerrichter, nejlepším obráncem Jan Škvor a nejlepším střelcem Jakub Fúzik. Nejužitečnějšími hráči byli Jan Krejza, Daniel Král, Martin Šejba, Tomáš Prachař a Michal Křečan bez určení pořadí. Výhercem kanadského bodování se stal Marek Hemský s dvaasedmdesáti body. “Pro mě osobně to sezóna asi nebyla nejlepší, zažil jsem tady lepší sezóny si myslím, jako po osobní stránce. Po týmový stránce, když to tak vezmu, tak to byla sezóna na houpačce s vynikajícím koncem,” sdělil nám Marek Hemský.

Oslavy se zúčastnila i starostka města Česká Třebová a hejtman Pardubického kraje. “Je to určitě potěšující, a protože si zasloužili určitě respekt, tak si taky zaslouží nějakou odměnu. A my jsme se s vedením klubu bavili o tom, že by bylo dobré, aby například na zimním stadionu nebo v kabině nebo někde se také projevilo, že tato sezona byla úspěšná,” řekl Martin Netolický. “Já z toho mám samozřejmě velkou radost, protože o mě je známo, že jsem hokejovou fanynkou a já shodou okolností jsem se s Kohouty sešla u nás na radnici, protože jsem nemohla sama sledovat přímo finálový zápas,” dodala Magdaléna Peterková. Kohouti si zopakovali i loňské prvenství v návštěvnosti. Doma odehráli dvacet zápasů, které sledovalo celkem 12 751 diváků. Na čtvrtý finálový duel s Chrudimí dorazilo 1 398 diváků, což je nový českotřebovský rekord.