ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V rámci 7. kola České fotbalové ligy hostila domácí Jiskra celek TJ Sokol Živanice. Do druhé poloviny šla Jiskra s jedno gólovou ztrátou, skóre bylo 2:1 pro Živanice hrající v oranžovém. Prvních deset minut druhé půle se domácí snažili vyrovnat, ale ani pokus kapitána Součka do branky nezamířil. “Ve druhém poločase nastoupili hodně aktivně, my jsme byli trošičku zaražení, byli jsme hodně hluboko,” sdělil nám Roman Oliva, trenér TJ Sokol Živanice. Zásah domácího brankáře si vyžádala střela hostujícího Štěpánka v 60. minutě. Další příležitost změnit skóre měl domácí Nágl, který ale branku přestřelil. “Oni tu hru hodně zjednodušili, nakopávali balony. Byl tam samozřejmě nahoře Nágl, kterej je ve vzduchu silnej a vyhrával souboje. Potom už to byla bitva o ty druhý balony, o ty odražený. My jsme se dostávali pod tlak, protože oni byli aktivnější a ty balony měli,” doplnil Roman Oliva.

V 78. minutě zápasu hosté svou svatyni úspěšně bránili. Ani v situaci po rohovém kopu se domácím nepodařilo dostat míč k bráně. “Ve druhém poločase se soupeř zatáhnul, soustředil se na obranu. Občas jsme se tam dostali, ale bohužel jsme neměli sílu, kvalitu a trošku možná i štěstí na to, abysme tam nějakej gól střelili. Nějaký náznaky tam byly, ale bohužel,” okomentoval Vladimír Chudý, trenér TJ Jiskra Ústí nad Orlicí. O další změnu skóre se v nastavení regulérní hrací doby postaraly Živanice. V 92. minutě se podařilo zvýšit náskok na 3:1 Gašparovi, který našel mezeru v obraně domácích. “My jsme chtěli vyrovnat za každou cenu, že. Tak se hodně hráčů vrhlo dopředu a bohužel tak to je, že prostě vznikají okýnka a oni to v té poslední minutě využili,” řekl Vladimír Chudý. “To byl prostě ten moment, kterej jsme chtěli, abysme nahoře udrželi balon, ten jsme samozřejmě udrželi, oni byli otevření, jak už to chtěli hrát na risk do vyrovnání,” dodal Roman Oliva.

Po sedmi kolech soutěže se domácí celek pohybuje ve druhé polovině tabulky. V dalším duelu se orlickoústečtí fotbalisté utkají s lídrem soutěže SK Zápy.