ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V rámci druhého kola MOL Cupu uvítala TJ Jiskra Ústí nad Orlicí soupeře z SK Dynamo České Budějovice hrající ve žlutém. Prvoligový soupeř z jihu Čech se ujal v prvním poločase vedení. V 50. minutě se snažili střelou zpoza šestnáctky prosadit hosté. Krátce na to se k míči dostali domácí, ale Nágl se do brány netrefil. “Chyběla mi tam taková větší komunikace mezi nima a organizace, která probíhá normálně při mistrovským utkání, jako třeba teďka v sobotu a to mě tam prostě chybělo. Byli jsme zakřiknutý a ten respekt z toho soupeře byl dneska moc velkej,” prozradil Vladimír Chudý, trenér TJ Jiskra Ústí nad Orlicí.

Do 60. minuty se hosté dostali ještě ke dvoum šancím. Zásah Jeřábka si vyžádala situace po stříleném centru od postranní čáry. Štěstí nepřálo ani Čavošovi. “My jsme věděli, že budeme hrát do plný obrany, že domácí budou bránit z boku, že asi těžko nás budou někde napadat, tak jsme věděli, že v té kombinaci musíme být trpěliví, abychom to dobře přehrávali a hledali tam ty prostory potom do tý finální fáze a já si myslím, že se nám to dařilo,” okomentoval David Horejš, trenér SK Dynamo České Budějovice.

68. minuta s sebou přinesla snahu domácích, kdy se po přízemním centru na přední tyč tlačil do zakončení střídající Grepl. O navýšení skóre na 0:2 se v 71. minutě postaral kapitán hostí Patrik Čavoš, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži na hranici malého vápna. “Zbytečnej roh, z mýho pohledu a chyba gólmana, po kterej jsme umožnili soupeři vstřelit gól,” dodal Vladimír Chudý.

V 74. minutě se ještě snažili zvýšit náskok hosté. Do závěrečného hvizdu už nedošlo k žádné změně stavu, a tak si favorit z Českých Budějovic připsal vítězství 2:0. “Samozřejmě jsme věděli, že prostě Budějovice maj větší kvalitu, prostě lepší hráče, takže my jsme prostě hráli to, co je nám vlastní, to co umíme, to na co máme,” sdělil nám Vladimír Chudý. “My jsme věděli, že to bude o nás po prvním gólu, jak to vždycky v těchhle zápasech bývá, nám se ho podařilo de facto brzo vstřelit a myslím si, že jsme tu hru prostě měli pod kontrolou, že jsme tam měli další možnosti,” doplnil David Horejš. České Budějovice si touto výhrou zajistily postup do dalšího kola MOL Cupu, Ústí nad Orlicí v poháru končí.