ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Jako den a noc. Tak málo se podobají výkony fotbalistů Jiskry Ústí nad Orlicí. Zatímco v jarní části minulé sezóny hráli svěřenci trenéra Chudého o záchranu, letos na podzim jsou v čele divizní tabulky. Formu potvrdili také v duelu 9. kola, když po první půli vedli nad Chrastavou 1:0.

Hned z první nebezpečnější akce druhého poločasu mohli hosté vyrovnat, Henzl však přestřelil. V 65. minutě přišel druhý gól Jiskry. Kukla utekl obraně hostí a předložil míč Vaňousovi, který se nemýlil – 2:0.

Chrastava se snažila odpovědět, ale další vyloženou šanci si nevypracovala. Domácí byli v obraně pozorní a neprosadil se ani bývalý reprezentant a někdejší hráč bundesligového Hannoveru Jiří Štajner.

V dalším průběhu zápasu měli více ze hry domácí, kteří i několikrát zahrozili. Hosté se vstřelení branky přiblížili v 87. minutě, kdy obránce Jiskry Nágl fauloval v šestnáctce. Jiří Štajner však nařízenou penaltu neproměnil.

Další gól i přes velkou šanci domácího Chlebouna nepadl. Ústí nad Orlicí tak zvítězilo 2:0 a pokračuje ve svém úspěšném tažení sezónou. Po devíti kolech je Jiskra v čele divizní tabulky.