ÚSTÍ NAD ORLICÍ – S bilancí dvou vítězství ze stejného počtu možných vstupovali fotbalisté Jiskry do dalšího kola třetí nejvyšší tuzemské soutěže. Soupeřem svěřenců trenéra Chudého bylo Litoměřicko. Jeho hráči naopak v novém soutěžním ročníku zatím nezískali ani bod.

Ústí nad Orlicí se ujalo vedení ve 37. minutě, když se nadvakrát prosadil Jan Souček. Novopečený kapitán, který v této funkci zastoupil zraněného Vaňouse, potrestal přehmat hostí.

Ti mohli vyrovnat ve 39. minutě. Sérii neúspěšných pokusů zakončil Šustr střelou mimo tři tyče, a tak po první půli vedla Jiskra 1:0.

V úvodu druhého dějství chtěl hostujícího brankáře obstřelit Nikodem, ale nezamířil přesně. Po šestašedesáti minutách utkání se k ráně ze střední vzdálenosti odhodlal Surmaj, míč z jeho levačky však branku domácích netrefil. V 69. minutě šlo Ústí nad Orlicí do dvoubrankového vedení. Nejdůrazněji ze všech hráčů si počínal Tomáš Lněnička.

V 73. minutě měli domácí další příležitost. Gólman Plachý si ale s přímým kopem Langera poradil. Stejně si počínal o 7 minut později při likvidaci Nikodemova zakončení. Skóre se nezměnilo ani po střele, kterou na brankáře Krátkého vyslal Husenský. Po vítězství 2:0 prodloužila Jiskra svou vítěznou šňůru na 3 zápasy.

“Rozjetý vlak” přibrzdili hráči SK Zápy, kteří orlickoústecké fotbalisty přehráli po výsledku 2:1. 29. srpna přijede na stadion ve Zborovské ulici Viktoria Žižkov. Od 17:00 budou obě jedenáctky bojovat o postup do další fáze MOL Cupu.