ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Naposledy v podzimní části sezony České fotbalové ligy se hráči Jiskry představili na domácím stadionu. Svěřencům trenéra Chudého patřila 6. příčka v tabulce. Po prvním poločase to v utkání proti patnáctým Živanicím vypadalo na dělbu bodů.

Druhé dějství bylo zahájeno za nerozhodného stavu 0:0. Po narážečce s Tichým se v 57. minutě mohl prosadit domácí Nikodém, ale neuspěl. Totéž platilo o pokusu hostujícího Motyčky. Utkání mnoho fotbalové krásy nenabídlo, a tak se diváci zabavili po svém.

Když se příznivci obou celků soustředili nikoli na pyrotechniku, ale na fotbal, mohli po hodině hry vidět nepřesnou střelu domácího Smejkala. V 72. minutě nebyl na druhé straně daleko od skórování střídající Štěpánek. 10 minut před koncem regulérní hrací doby byl znovu aktivní Smejkal. Brankáře hostí Volšíka však nepřekonal ani on, ani v 86. minutě Tichý a Nikodémova dorážka se nevešla mezi tři tyče.

Po devadesáti minutách se oba soupeři rozešli smírně. O držiteli druhého bodu musel rozhodnout penaltový rozstřel. Ten dospěl až do osmé série, ve které nejprve domácí Pazdera přestřelil, a naopak hostující Motyčka svůj pokus proměnil. Hráči Živanic tak zvítězili 1:0.

Fotbalisté Jiskry by i přes porážku měli přezimovat na místech v horní polovině tabulky.