LANŠKROUN – Lehkoatletický stadion Romana Šebrleho v Lanškrouně hostil třetí pokračování seriálu běžeckých závodů s názvem Zemská míle. V odpoledních hodinách startovaly dětské kategorie, podvečer patřil hlavnímu závodu. Hlavního závodu se zúčastnilo tři a třicet běžců. “Už si na to zvykli, už to je prostě stabilní akce, takže tohle je paráda. Jako vždycky to bude nějakým způsobem ovlivňovat počasí, vždycky bude buď moc horko nebo moc zima,” sdělil nám Jindřich Sadílek, ředitel závodu.

S časem 4 minuty a 45 vteřin zvítězil v mužské kategorii Ladislav Kučera závodící za ISCAREX Česká Třebová. “Jelikož se nám blížila bouřka, tak jsme museli pospíchat. Ale běželo se mi vcelku dobře. Běžel jsem to poprvé v životě, takže jsem nevěděl, co od toho mám očekávat, ale jsem v celku spokojenej a myslím si, že to byl docela slušnej čas,” řekl Ladislav Kučera. Druhou příčku obsadil Petr Nechvíl startující za AC Choceň, který do cíle doběhl za 4 minuty a 52 vteřin. “Počasí si myslím, že bylo celkem dobrý, nesvítilo sluníčko, nebylo takový teplo. Se svým výkonem nejsem spokojený, vždycky to může bejt lepší. Čekal jsem, že to tempo vydržím, bohužel mě pal Láďa předběhl,” dodal Petr Nechvíl. Do cíle si pro třetí místo doběhl Radek Hejl z Letohradu. Trať zdolal za 5 minut a 4 vteřiny.

Mezi ženami zaběhla nejrychleji, za 5 minut a 54 vteřin, Tereza Šedová startující za Vencl tým Ústí nad Orlicí. “Běželo se mi hezky, jsem ráda, že jsme to stihli, než jsme zmokli a jsem spokojená a jsem ráda, že jsem takhle dopadla,” řekla Tereza Šedová. Druhá příčka patřila Monice Vébrové z České Třebové. Ta doběhla o 10 vteřin později. Mezi ženami se na třetím místě umístila Anna Krátká s časem 6 minut 11 vteřin, která startovala za Hvězdu Pardubice.