ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Páté kolo jarní části krajského přeboru mezi FK Česká Třebová a SK Vysoké Mýto se kvůli nepříznivým podmínkám odehrálo na umělé trávě v Ústí nad Orlicí a třebovští fotbalisté tak ztratili výhodu domácího prostředí. Nakonec to znamenalo prohru 0:5.

Poločasový výsledek 2:0 z pohledu hostů z Vysokého Mýta znamenal pro domácí hráče velkou nepříjemnost, protože proti sobě měli druhý tým tabulky. V šatně proto trenér nabádal své svěřence ke zlepšení výkonu. Druhý poločas začal ve vlažnějším tempu, jako kdyby se hráči snažili v ne úplně jarním počasí rozehřát. Postupně však hráči Vysokého Mýta v červenobílé kombinaci přebírali iniciativu a navázali na výkon z prvního poločasu.

Nejprve zahrozili několika centrovanými míči do vápna a svůj tlak korunovali třetí trefou do soupeřovy branky, o kterou se postaral Václav Sklenář, když si počkal na zadní tyči a překonal domácího gólmana. Tři minuty na to potrestali hosté další chybu domácích, když z hranice vápna vystřelil Tomáš Sedlák a domácí brankář Jakub Hotmar si na míč už jenom sáhnul, ale vyrazit ho nedokázal. Stav byl v tu chvíli 4:0 pro SK Vysoké Mýto. Brankový účet se tím však neuzavřel a za dalších pět minut dokonali hosté své dílo zkázy, když po špatné rozehrávce domácích se dostal k míči opět Tomáš Sedlák a vsítil pátý a poslední gól utkání.