ÚSTÍ NAD ORLICÍ –  Do Cakle opět dorazili muzikanti. Ve dvou dnech se jich na pódiu vystřídala celá řada. Stejně jako návštěvníků. 34. ročník akce “Janouškovo Ústí” nepokazilo ani nepříznivé počasí.

První část druhého festivalového dne byla v areálu vodáckého tábořiště zasvěcena programu pro děti. Ty si mohly zatančit a zazpívat při koncertu účinkujícího pořadatele Slávka Janouška, kterého doplnili spoluhráči. “Máme 3 CD pro děti. Koťata, Dušičky a Tetovaná teta, tak z každé jsme tak něco povybírali a něco jsme zařadili do programu,” uvedl Slávek Janoušek.

Pro malé návštěvníky bylo dále nachystáno soutěžení a v programu nechyběla ani pohádka. Ta vyprávěla o dobrodružstvích sedmi trpaslíků a odehrálo ji Divadlo Harmonika Marka Vojtěcha.

Další průběh 34. ročníku “Janouškova Ústí” patřil dospělým, které obdobně jako Radima Zenkla s kapelou Europick nezahnala ani nepřízeň počasí. “Díky tomu dešti jsou komplikace třeba s laděním strunných nástrojů, s laděním dechových nástrojů. I technické. Dějí se věci, které se třeba předtím neděly, ale myslím si, že jsme všechno vyřešili i díky výbornému zvukařskému týmu, takže máme z toho krásný pocit,” sdělil OIK TV kapelník skupiny Europick Radim Zenkl.

Skupina podle odborníků virtuózního mandolinisty dorazivším nabídla svůj aktuální playlist. “My jsme letos dostali pozvání na spoustu festivalů irské muziky, nebo jak se říká té keltské, tak jsme tomu vytvořili i takový repertoár,” doplnil Radim Zenkl.

Druhý koncert během jednoho dne následně odehrál Slávek Janoušek v doprovodu kapely. “Většina písní byla z nového cédéčka Tohle je vzkaz, to vyšlo před půl rokem a tak samozřejmě člověk má chuť hrát hlavně ty nové,” řekl účinkující pořadatel festivalu, jenž však nemohl opomenout ani skladby jako “Imaginární hospoda” či “Pochodové cvičení”.

Tyto písně možná zazní i během 35. ročníku, který by se měl konat 14. a 15. srpna příštího roku.