ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Ve vodáckém tábořišti v Cakli se opět sešli příznivci hudby. Důvodem byl již 31. ročník festivalu Janouškovo Ústí. Dvoudenní program začal na vlakovém nádraží v Ústí nad Orlicí Koncertem pro Starou dámu.

V bývalé hospodě vlakového nádraží v Ústí nad Orlicí se Oldřich Janota a Romana Šilhavá chopili nástrojů a zahájili tak další ročník Janouškova Ústí, který poté pokračoval v Cakli večerním programem. “Oni to původně byly Ozvěny Porty, pak to byli Muzikanti na hřišti, Muzikanti na plovárně, Muzikanti v Cakli, ale stejně se tomu od jak živa říkalo Janouškovo Ústí, tak už ať se tomu tak říká, ale jako nestavím si žádný piedestal to bylo spíš z takové té recese,” sdělil Slávek Janoušek

V sobotu se mohli návštěvníci s vystupujícími pobavit při textové dílně. Muzikanti si s diváky zadali několik úkolů a cílem bylo vytvořit texty, které byly použity při následujícím vystoupení. Dále vystoupili například Arnošt Frauenberg či folkový písničkář Zdeněk Vřešťál.

Sobotní večer vystoupili Slávek Janoušek s Lubošem Vondrákem, kteří s dalšími hosty v závěru koncertu pokřtili  nové CD. “Budeme křtít dětské CD, které se jmenuje Tetovaná teta a texty, vesměs všechny napsala Daniela Fišerová. To máme udělané tak, že tam prostě se recituje i zpívá, je to takový trošku experiment,” řekl Slávek Janoušek.

V roli zpěvačky se na festivalu za doprovodu kapely Condurango představila známá herečka Bára Hrzánová, pro kterou se jednalo o premiérové vystoupení na Janouškově Ústí. “Na tenhle festival jezdila moje velká kamarádka Zuzka Navarová a měla to tady ráda, takže já tak jako si to tu užívám, kde tady ta Zuzka všude byla, a tady to údolíčko je velice krásný a rozmarný,” sdělila OIK TV Bára Hrzánová.

Program dále pokračoval koncerty Vladimíra Merty a kapely Epy de Mye.