ÚSTÍ NAD ORLICÍ – 33. ročník akce pod názvem “Janouškovo Ústí” byl ve Starých Oldřichovicích zahájen tradičně. Tedy písní “Imaginární hospoda”. Slávek Janoušek ji tentokrát zahrál v doprovodu členů kapely “Tony Joch a přátelé”. Následně se skupina z nedalekých Svitav ujala svého koncertu. “Je to velice dobrá muzika. Teď ještě navíc tam posílil na klávesy Karel Macálka, což je hráč, který kdysi hrával třeba s Vlastou Redlem a podobně, takže prostě roste to, to byl ten důvod,” prozradil OIK TV písničkář a organizátor festivalu Slávek Janoušek, proč tuto sestavu pozval.

První z festivalových večerů nepatřil pouze hudbě, ale došlo také na déšť. Příchozí se však vinou nepřízně počasí v odchozí neproměnili. “Lidé nějaké pláštěnky a další věci měli. Ono bylo teplo, tak to tak nějak nikoho nevyhnalo, takže lidé zůstali a byl to strašně příjemný večer,” řekl Slávek Janoušek.

Ve stejném duchu se měl nést i závěrečný den události. Úvod koncertního maratonu obstarala skupina SMS. Frontmanem kapely je publicista, scénárista a moderátor Martin Schulz. “Jeden kluk z kapely tady dělá léta pořadatele a napadlo ho, že by pustil panu Janouškovi nějakou desku, kterou jsme udělali, a panu Janouškovi se to líbilo, takže nás sem pozval,” odtajnil Martin Schulz.

Pozvání přijala nejen skupina Martina Schulze, ale i ostatní interpreti, kteří druhý den 33. ročníku “Janouškova Ústí” dovedli k závěru.