ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Slavnostní představení mikrobusu, který byl zaparkován na Mírovém náměstí, předznamenalo skutečnost, že orlickoústečtí obyvatelé opět mohou využívat městskou hromadnou dopravu. “My si od tohoto slibujeme, že všichni, kteří po této dopravě volali, budou uspokojeni. Hlavně ta starší generace, ale doufám, že i ti lidé, kteří dneska jezdí autem, zejména na to nádraží, že to auto odloží,” sdělil OIK TV místostarosta města Michal Kokula. “Myslím si, že je to dobré, že to tady město zavedlo. Určitě to ocení senioři, ale i mladí. Já se například budu dopravovat do školy každý den,” uvedl jeden z prvních cestujících Jindřich Pernfuss.

Poté co si veřejnost vozidlo prohlédla, došlo na první jízdu. “Stroj má kapacitu 15 sedících a 7 stojících cestujících. Autobus je vybaven plošinou pro imobilní občany,” představil parametry mikrobusu ředitel ČSAD Ústí nad Orlicí Radek Kuběnka.

Ve všední dny jezdí 21, o víkendech a svátcích 11 linek. Některé spoje zajíždějí do Kerhartic, všechny na sídliště Štěpnice, Dukla a Hylváty. “Tahle varianta vychází s ročními náklady zhruba 2 miliony 300 tisíc korun,” nastínil finanční pozadí projektu místostarosta Michal Kokula.

Jízdní řád, který najdete například na stránkách města, platí od 3. září do 9. prosince 2017.