ÚSTÍ NAD ORLICÍ, ČESKÁ TŘEBOVÁ – Změny v jízdních řádech autobusů do Ústí nad Orlicí zaskočily některé cestující. Vydat se tam z České Třebové autobusem na vyšetření nebo návštěvu pacienta do nemocnice je od 9. června obtížnější.

Na uvedené trase totiž bez upozornění zástupců orlickoústecké radnice došlo k úpravě jízdního řádu, když byl snížen počet spojů z původních 96 na 59. Omezení linek zaskočilo nejen českotřebovské občany, ale také obyvatele městské části Hylváty. Cestující se s nastalou situací sžívají a hledají možnosti, jak se dopravit tam, kam potřebují. Na zmiňované trase naopak došlo k posílení spojů z jiných směrů, například z Lanškrouna, Litomyšle nebo Sloupnice.

Současnému organizátorovi regionální dopravy skončí k 1. červenci smlouva a po tomto datu přejde zodpovědnost za podobu dopravní obslužnosti na jeho území na Pardubický kraj. S jeho zástupci město Ústí nad Orlicí hledalo možnosti řešení současné situace. Vyškrtané spoje by měly být nahrazeny 16 novými. Popisovaná změna je však naplánována až od 1. září.