ČESKÁ TŘEBOVÁ – Také poslední dva dny byly ve znamení sportu. Soutěžemi 1. – 5. tříd pokračoval ve čtvrtek atletický víceboj a hrálo se také dívčí ringo. Pátek pak patřil závodům v plavání a soutěži v rámci plavecko-běžeckého poháru základních škol.

Pro výsledky si nejlepší sportovci opět přicházeli večer na Staré náměstí, kde jejich oceňování přihlíželo zcela zaplněné náměstí. Večery byly stále horké a patřily tanečnímu a hudebně zábavnému programu. Zatímco ve čtvrtek to byli šumperští Koblížci a pražský revival Absolute John Bon Jovi, v pátek diváky do hlavního koncertu dovedla rocková parta Ready Kirken, hvězda taneční diskotékové scény Verona a bubenická show OR Drums z Letohradu. Den pak hudebně ukončily Rybičky 48 ve stylu i vlasové úpravě punk rocku. Pátek odpoledne patřil tradičnímu adrenalinovému závodu čtyřčlenných družstev o Železného kohouta s disciplínami běh, cyklistika, plavání a kanoistika.

Trasa závodu na Pekláku doznala malé změny a závod byl ukončen záludnou disciplínou, přenášením lentilek pomocí brčka. Letos se účastnilo 29 družstev. V čele Kohouta nakonec stanul vítězný Troll Team ve složení Filip Záveský, Vojtěch Mikuláš, Lukáš Kovář a Radek Kašpar. Domácí Peklák Team, který si skóre vylepšil lentilkami, skončil jako druhý a předběhl nakonec třetí RCR Bike Team. O tři hodiny později program večera přerušil ještě doběh aguatlonu. Letos se do něho aktivně zapojilo 9 závodníků, s absolutními vítězi Lukáš Kovář v mužích a Jana Jiroušková v ženách. Den do závěru dovedl rockový a muzikálový zpěvák Kamil Střihavka s kapelou a hitem Země vzdálená. Tu s ním odzpívalo v tu dobu maximálně zaplněné náměstí. Definitivní tečkou pak byl ohňostroj. Na prahu rodícího se dne předvedl nekonečnou nádheru snad všech druhů světlic, prskavek a petard, podkreslených hudbou.

[serialposts]