ČESKÁ TŘEBOVÁ – Týdenní maratón sportu a kultury v České Třebové pokračuje. I přes tropické počasí se dál sportuje po celém městě a hraje se a tančí na Starém náměstí. Z důvodu přílišného horka byla zkrácena na polovinu středeční trasa štafetového běhu škol a přímo na náměstí bylo zajištěno kropení závodníků.

Úterý patřilo atletickému víceboji škol. Ve skoku do dálky tam padl šestimetrový rekord. Zasloužil se o něj deváťák Jan Svatoš ze ZŠ Habrmanova. Odpoledne se přeneslo sportování přímo na Staré náměstí. Zdolat 24bedničkový rekord v akrobaticko-lezecké soutěži se tam postupně pokoušelo 16 lidí. Dvanáctiletá Zuzana Schovancová jich umístila 25. Na jevišti mezitím probíhaly koncerty, prokládané tancem. Stejně jako první den byly v duchu country a přidal se i rock. Posluchačům se postupně představily skupiny Vozejček, Rozladěnci, Benkrofti a revival Hudby Praha. A lidé se bavili. Den ukončila stálice české hudební scény Blue Effekt s legendárním kytaristou Radimem Hladíkem. Ve středu ráno obsadily náměstí děti. Za povzbuzování spolužáků se snažili získat vítězství ve štafetovém běhu o nejrychlejší školu.

Nakonec se běh dětem z prvního stupně nejlépe povedl ZŠ Ústecké a z druhého stupně ZŠ Habrmanova. Kvůli tropickým teplotám, které týden sportu od začátku provázely, rozhodli pořadatelé před startem zkrátit běžcům okruhy na polovinu a závodníkům zajistili atraktivní osvěžení. Večerní program otevřela zpěvačka Markéta Kadetová. Zazpívala sólově a s Josefem IX. si zopakovala několik duetů. Hosty večera se pak stala nestárnoucí dvojice energických dam popu –  Kamélie a lídr skupiny Žentour, Janek Ledecký s kapelou. Čtvrtek byl ve znamení pokračování atletického víceboje nebo dívčího ringa. V tom se utkalo celkem 14 čtyřčlenných družstev. Pro ceny si sportovci večer opět došli na Staré náměstí. Většina jich zůstala i na program, tentokrát v rockovém rytmu. Kromě regionálních skupin Stopangin a Nirvana jim ho zahráli šumperští Koblížci, prostějovské Absolute John Bon Jovi a kutnohorské Rybičky 48.

[serialposts]