ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Příměstský tábor organizovaný Českým červeným křížem nebo Domem dětí a mládeže. Taková byla prázdninová nabídka na letošní druhý prázdninový týden ve městě Ústí nad Orlicí. Děti příměstský tábor zabavil na celý týden, aniž by se přitom musely odloučit od svých rodičů. V rámci Červeného kříže ho letos absolvovalo 12 dětí ve věku 5 – 12 let. Jezdily na výlety, hrály společné hry.

Děti jsme navštívili ve čtvrtečním odpoledni, po obědové pauze s pohádkou a během programu, kdy hodnotily zážitky minulého dne a chystaly se na společný večer se spaním, noční hrou a diskotékou. Venku na zahradě pak předvedly, že se umí nadchnout i pro připravené kolektivní hry. S dětmi, které daly přednost nabídce táborů pod organizací DDM Duha, jsme si dali sraz na vodáckém tábořišti v Cakli.

To se stalo místem jejich odpoledního programu po cyklistické vyjížďce. Zúčastnilo se jich 12 ve věku 6 – 12 let. V Cakli byl pro děti připravený sportovně-zábavný program, spočívající ve zdolávání horolezecké stěny, střelby z luku nebo opakování z dopravní výchovy. V České Třebové zahájila série příměstských táborů 15. červencem. Při DDM Kamarád se budou s jednotýdenní přestávkou konat až do závěru srpna.