ČESKÁ TŘEBOVÁ, ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V příštím týdnu mají školní děti na Orlickoústecku jarní prázdniny. Kam zamířit, když počasí v únoru v níže položených oblastech zimním sportům nepřeje, jsme zjišťovali v Ústí nad Orlicí a České Třebové.

Výlety nebo kino je nabídka českotřebovského Domu dětí a mládeže Kamarád poté, co se nepodařilo obsadit plánovaný příměstský prázdninový tábor. Děti tak dostali alespoň náhradní variantu, a to ve formě jednotlivých výletů. Pondělí 4. února je poslední šancí se k nim přihlásit. Další prázdninová nabídka, tedy týdenní filmový festival s tombolou už má v České Třebové tradici. Promítat dětské filmy se budou i v Ústí nad Orlicí. Pod názvem Hrajeme pro děti o jarních prázdninách čeká na návštěvníky od pondělí do pátku 5 filmů. Pro ty, kteří zůstanou doma, připravil orlickoústecký Dům dětí a mládeže Duha pestrý program.

Naplnit přihláškami se ho podařilo už 8. ledna. Letos si mohou děti s Duhou zajet na snowboardy nebo si celý týden hrát či cestovat. V tomto případě se jedná o příměstský tábor, který děti přes den zaměstná a večer je pošle domů. Program je postaven tak, aby každý den nabídl jinou činnost. A tak budou děti hrát bowling, vyrábět trička, soutěžit, stavět ze stavebnice Geomag a navštíví 3D kino. Pro děti, které se rády rozhodují až na poslední chvíli, nabízejí obě města dostatek dalších příležitostí, jak prázdninové jarní volno využít. Ve zvláštním režimu budou otevřená všechna městská sportoviště, provoz slibuje udržet českotřebovský Peklák.