ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V novém kabátě se od podzimu představuje okolí železniční zastávky v Ústí nad Orlicí – město. Přibyla zeleň, byly opraveny chodníky a doplněn městský mobiliář, především odpadkové koše a lavičky. V souvislosti s avizovaným zastavováním rychlíků na této zastávce ohlásila radnice také rozšíření počtu parkovacích míst.

Změna je výrazná a rozhodně se nedá přehlédnout. Město ji s pomocí dotace provedlo během léta, a to jako součást revitalizace zeleně na sídlišti Podměstí. Na jaře příštího roku se město chystá v okolí budovy pracovat znovu, tentokrát v souvislosti s výlukou, při které zastávka přebere funkci hlavního nádraží. Tato situace by měla trvat zhruba půl roku. Zároveň se očekává konec uzavírky na Mendriku. Ve směru na Kerhartice by měla být komunikace předána do předčasného užívání v prvním prosincovém týdnu.

Ve směru k nádraží, po nové silniční estakádě, by se pak mohlo začít jezdit od března příštího roku. Stávající komunikace k nádraží, stejně jako železniční přejezdy do Kerhartic budou od tohoto okamžiku sloužit pouze pro stavbu. S návratem dopravy na opravený koridor SŽDC počítá na podzim roku 2014.