ČESKÁ TŘEBOVÁ – Do svého závěru jdou práce na Slovanské ulici v České Třebové, jež je více než půl roku pro dopravu uzavřená kvůli kompletní rekonstrukci inženýrských sítí a povrchu vozovky. Znovu zprůjezdněna by měla být na konci měsíce října. Takové byly představy města o nové podobě Slovanské ulice v úseku od dopravní fakulty Jana Pernera po železniční Polikliniku.

Pro dopravu byla uzavřená v dubnu t. r. Omezení spojená se stavbou museli obyvatelé snášet téměř 7 měsíců a pochopitelně s menší či větší nelibostí. Na kameru se s námi o to podělil až nejstarší z nich. Podle Karla Švercla je Slovanská ulice první lokalitou, kde se v jednom čase podařilo k rekonstrukci soustředit vlastníky všech sítí. Dodavatel stavby pak měl na vlastní opravu pouze omezenou dobu, ve finále pak měsíce září a říjen.

Další část, od fakulty k I/14 a následně Nádražní ulice od Policie do Starého náměstí, by měla být záležitostí příštího roku. U třetí rekonstrukce z plánovaného trojlístku míst obklopujících Pernerovo náměstí, tedy Nové náměstí a navazující komunikace, radnice v současné době řeší majetkoprávní záležitosti. Na řadu by měla přijít na podzim roku 2014.