ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Avizovaná oprava magistrály by měla v tomto týdnu zahájit. Po nedávno instalovaných ostrůvcích by to mohla být pro řidiče další nečekaná komplikace při průjezdu městem. Investorem akce je Ředitelství silnic a dálnic. Přestože obyvatelům okolních domů opravu silnice přislíbilo už na jaře a městu zahájení potvrdilo už v minulém týdnu, skutečně opravovat se začalo až od úterý 5. listopadu.

Komunikace má projít kompletní obnovou povrchu, a to v úseku od druhé světelné křižovatky ve směru od České Třebové až po benzínovou čerpací stanici na samém výjezdu z města. Vzhledem k množství objížděk a uzavírek, se kterými se musejí řidiči ve městě v souvislosti s rekonstrukcí kanalizace a opravou koridoru potýkat, nebude komunikace po dobu oprav uzavřená a práce budou probíhat za provozu.

Opravu samotnou zahájí frézování vozovky, na kterou bude následně položen nový živičný povrch. Po dokončení dostane silnice nové vodorovné dopravní značení, které by mělo upozornit na nově vybudované bezpečnostní ostrůvky a řidiče okolo bezpečně provést. Práce by měly postupovat tak, aby do konce listopadu byla komunikace hotová i označená.