ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Celkem 24 architektonickými návrhy skončila veřejná soutěž o návrh využití Perly 01 v centru města Ústí nad Orlicí. Nyní radnice ve spolupráci s Komorou architektů hledá vítěze. Úvodní setkání už mají za sebou, k dalšímu jednání se sejdou na konci března. Co s rozsáhlým objektem, pro který nemá využití, řeší vedení orlickoústecké radnice už několik let.

Zřídilo poradní komise, jednalo u kulatých stolů napříč politickými stranami, vysokoškolákům zadalo seminární a diplomové práce. Formou hry zapojila středoškoláky a podpořila i oživení objektu při akci Perla žije!. Nakonec se obrátila o pomoc na architekty, a to prostřednictvím veřejné soutěže o návrh. Soutěž trvala od září 2013 do ledna 2014 a přinesla 24 návrhů.

Mezi zaslanými návrhy musí nyní radnice ve spolupráci se zástupci komory architektů najít vítěze. Seznámení s projekty už mají architekti za sebou. Konečné rozhodnutí by mělo padnout do konce března. Veřejnosti budou návrhy předloženy formou výstavy v Kulturním domě od 15. dubna. V plánu jsou také diskusní večery s autory oceněných návrhů.