ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Již počtrnácté se letos rozjede orlickoústecké Město v pohybu. Kolotoč sportu a kultury se roztočí 3. června a návštěvníky bude bavit od pondělí do soboty. I když programová nabídka ještě není zcela uzavřená, už nyní lze s určitostí říct, že zůstane zachován poměr hostujících a domácích souborů a program obohatí vystoupení dětských zájmových kroužků a organizací.

Ve stejném duchu jako loni bude také postaven program večerních koncertů. Jen osobnosti populární scény budou jiné a pro Ústí nad Orlicí zcela nové. Představí se například MIG21, Ewa Farna, Jan Budař a Eliščin band, znovu vystoupí Michal Prokop, ABBA stars revival, Marta Jandová nebo Vladimír HRON se svou Abecedou hvězd. V pátek je pak místo v programu vyhrazeno vítězům letošního Rockového festiválku, který se bude konat v dubnu.

Částečné změny zaznamená i doplňkový program slavností. Už dnes se například ví, že se nebude konat Den s integrovaným záchranným systémem. Nahradí ho Den životního prostředí a v plánu je také celodenní malířský plenér SŠ uměleckoprůmyslové, uzavřený jejich módní přehlídkou. V sobotu 8. června slavnosti zakončí závěrečný ohňostroj.

[serialposts]