ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Odstranění zákazové dopravní značky „70“ platící v nočních hodinách z Královéhradecké ulice, o kterou kvůli přílišnému hluku už více jak rok bojují obyvatelé domů v sousedství silnice I/14 v Ústí nad Orlicí, se odkládá.

Důvodem je zamítnutí dopravního inspektorátu, který žádost města posoudil jako neefektivní. Věc se tak vrací do situace, kde skončila před rokem. Tehdy se radnice nesouhlasu dopravního inspektorátu podřídila. Dnes se ale s rozhodnutím nechce smířit a hledá cesty, jak zamítnutí zvrátit. Zklamaní jsou i ti, kteří k žádosti připojili podpisy a v odstranění značky s termínem do konce května věřili. Petice za snížení hlučnosti vznikla na jaře roku 2012. Podepsalo ji okolo 250 lidí. V obytné zóně navrhovali zrušení noční povolené 70km rychlosti a celkovou opravu komunikace.

Právě ta má být podle Dopravního inspektorátu argumentem pro opakované zamítnutí. Podle orlickoústeckého starosty Petra Hájka už město kroky ke zvrácení nesouhlasu Dopravního inspektorátu udělalo a potřebné doklady se žádostmi na příslušné instituce odeslalo. Reálná, se zahájením v červenci letošního roku, je podle mluvčí ŘSD i slíbená oprava této silnice. Nezbývá, než obyvatelům Královéhradecké ulice popřát, aby stejně, jak drží slovo ŘSD a město, ho držel i odbor dopravy kraje. OIK TV se bude o vývoj situace dále zajímat.