ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Budování staničního podchodu společně s železniční a silniční estakádou je nyní v pozornosti dělníků, pracujících na opravě železničního koridoru v Ústí nad Orlicí. Postupně vyrůstajícími objekty se stavba začíná stávat atraktivní i pro cestující. Další exponovanou částí je stavba silniční estakády.

Stát bude na celkem 7 pilířích a křižovatkou navazovat na stávající komunikaci u Mendriku. Svádět veškerou dopravu směrem k novému nádraží a do Kerhartic začne od jara příštího roku. Cestující práce spojené s modernizací ze stanice bedlivě sledují. Povětšině projektu fandí, i když vlastní osud budovy jim také není lhostejný. Skok udělaly také práce na samotném koridoru. Za kolejemi, v blízkosti řeky, už vyrostla opěrná zeď s křídlem opěry pro kolej číslo 1 a základem pro kolej číslo 2, v Kerharticích jsou vybudovány sloupy pro protihlukovou stěnu.

Výraznou změnu zaznamenal také samotný Medrik. Kromě již hotového silničního mostu se sklopným zábradlím už tam stojí i ocelový most železniční, ke kterému by během 14 dnů měly přibýt chybějící oblouky, tzv. Langrova nosníku. Již hotová opěrná zeď pro silnici pak čeká jen na železobetonové svodidlo.