ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Rekonstrukce na 3D se dočkalo orlickoústecké kino Máj v Roškotově divadle. Znovu promítat začalo ve čtvrtek 7. listopadu. Diváci nové promítací zázemí podpořili zájmem a hlediště zaplnili do posledního místečka. Mohli se podívat do promítací kabiny, poslechnout si odborný výklad, využít nově upraveného foyeru s občerstvením.

Zájemců o premiéru v orlickoústeckém zdigitalizovaném kině bylo tolik, že se musely dávat přístavky. Co se týká technologie, dostalo kino to nejlepší, co je nyní na trhu k dostání. A to i přesto nebo právě proto, že se kvůli odvolání jednoho z účastníků výběrového řízení musel dodavatel vybírat napodruhé. Jen speciální stříbrné plátno přišlo na půl milionu korun, celá investice pak na částku přes 2,8 milionu. Běžný provoz kino zahájilo v neděli 10 listopadu. To si na své přišli dětští diváci a po nich v pondělí dospělí. Stálé promítací dny kino mít nebude, protože se musí podřídit provozu divadla, ale slibuje v průměru 15 představení za měsíc.

A ještě v jedné věci se od ostatních kin v okolí liší. Na 3D filmy do Ústí mohou návštěvníci chodit s vlastními brýlemi. Ti, co přišli na premiéru, je získali zdarma. Ostatní je pořídí v pokladně společně se vstupenkami a v provedení pro děti a dospělé. Po České Třebové, Žamberku, Jablonném nebo Lanškrouně je Ústí nad Orlicí dalším městem, kde se již promítá ve 3D. V průběhu listopadu se dočkají také Králíky.