ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Soutěžní hru, jejímž účelem bylo získat vizi města v roce 2025, hráli v Ústí nad Orlicí účastníci z řad studentů i dospělých. Pod názvem Future city game neboli Město budoucnosti se stala součástí dvoudenního workshopu, řešícího také využití rozlehlého areálu bývalé Perly. Iniciátorem bylo orlickoústecké sdružení Spousti, a to hlavně kvůli Perle, objektu v centru města, o kterém se zatím neví, jak ho využít.

Spousti se o to už jednou pokusilo, a to propojením různých občanských aktivit při zářijové akci Perla žije. Future city game pak na toto otevření navázala. I když nebyla jen o využití Perly, organizátoři umožnili účastníkům prohlídku objektu a nechali na nich, jak a zda vůbec ho do svých vizí zařadí. Zájemců se sešlo na tři desítky a celé dva dny se snažili o vytvoření co nejobjektivnější vize. Pomocí čeho a jak jí chtějí dosáhnout, ztvárňovali ve svých projektech. Účastníky jsme navštívili v okamžiku, kdy už jednotlivé týmy přenesly své nápady na papír a poprvé je zveřejnily.

Pak už zbývalo jen ověřit vznikající vizi v praxi a předložit formou prezentace k posouzení, což bylo předmětem druhého dne workshopu. Nakonec se vítězi stali všichni účastníci, kteří účastí ve hře projevili zájem o budoucnost města i Perly. Jednotlivé projekty a z nich vycházející vize budou veřejně prezentovány 22. listopadu v Malé scéně, kde bude prostor i pro diskusi.