ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Vyhlášení soutěže, která má určit, jak využít objekt Perly v centru města, odsouhlasilo orlickoústecké zastupitelstvo. Chce dát šanci architektům a jejich neotřelým nápadům. Objekt město vlastní od roku 2010 a stále ještě nemá jasno, co s ním. Už provedlo nezbytné úpravy, několikrát objekt zpřístupnilo, naposledy v září akcí Perla žije, ke které spojilo síly se sdružením Spousti.

Město jde v aktivitách dále a připravilo urbanisticko-architektonickou soutěž o návrh. Doufá v neotřelé nápady k obsahu činností i aktivit, které si přeje v objektu mít. Soutěž, jejímuž vyhlášení už dalo zelenou městské zastupitelstvo, potrvá do konce ledna příštího roku. Hodnocení město přenechá odborníkům. Sdružení Spousti jde městu naproti další z plánovaných akcí.

V Perle by se měla uskutečnit formou dvoudenního workshopu v měsíci listopadu. Zda z vyhlášené soutěže vzejde návrh, který dá opuštěnému objektu konečnou podobu i využití, se uvidí na jaře příštího roku. Město si vyhradilo právo s výhercem dále jednat a dobré nápady nebo podněty v rámci této soutěže finančně ocenit.