ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Více jak půl roku byl uzavřený prostor pro parkování z důvodu demolice výrobních hal a parkovací místa v centru Ústí nad Orlicí výrazně chyběla. Město původní plochu téměř zdvojnásobilo a současně upravilo povrch. Nyní má prostor kapacitu sto padesát až sto sedmdesát aut. Také tam přibude veřejné osvětlení. Přesto se nechala zpracovat studie na výstavbu parkovacího domu.

Propočet nákladů odhaduje cenu na 51 a půl milionu korun, na které se město pokusí získat evropskou dotaci. “Celorepublikový průměr říká, že parkovací místo v parkovacím domě by nemělo přesáhnout částku 300 tisíc korun, takže z toho vychází ta naše úvaha,” sdělil OIK TV Petr Hájek

Kapacita by byla dle navrženého řešení 196 parkovacích míst. Pokud by se využila i střecha, přibylo by 26 míst. “Je tady málo parkovacích míst, auta přibývají. V každé rodině jsou nejméně dvě auta a opravdu parkovací místa chybí,” řekla obyvatelka Ústí nad Orlicí. Teď můžeme jen čekat, zda-li městu výstavba parkovacího domu s nedostatkem míst v centru pomůže.