PRAHA – Výstaviště v Holešovicích opět hostilo veletrh cestovního ruchu Holiday World. Letošní 28. ročník opět přivítal návštěvníky. Destinace z více jak 40 zemí světa představily 694 vystavovatele. Partnerskou zemí se v roce 2018 stala Indonésie. Sousední země, kde nesmělo chybět Slovensko lákající na hokejový světový šampionát doplňovala svými lákadly tradiční dovolenková místa, jakými jsou Chorvatsko, Slovinsko, Itálie nebo také Čína, Palestina, Kypr či Tunisko.

Mezi vystavovateli byla také velká řada regionů, destinací či krajů z České republiky. Pardubický spolu s Královehradeckým krajem lákaly návštěvníky na aktivně strávenou dovolenou. Mezi vystavujícími městy se tradičně vyjímalo i Ústí nad Orlicí.  “Cestovní ruch pro naše město je velmi důležitý a proto každoročně navštěvujeme tento veletrh cestovního ruchu,” řekl pro OIK TV místostarosta města Jiří Preclík.

Ve svém stánku nezapomněli Oušťáci i na svá partnerská města. “Letos si připomínáme 25 let výročí s partnerským městem Bystrzyca Kłodzka a 30 let partnertnerství s městem Berlin Neukölln,” řekla pro OIK TV Zdenka Kroulíková z oddělení cestovního ruchu a propagace Městského úřadu Ústí nad Orlicí. K tomu místostarosta Preclík dodal: “Jsme rádi, že zde můžeme prezentovat město Amberg nebo Neukölln a samozřejmě Bystriczy Klodzkou na polské straně, ke které máme nejblíže a která se každoročně s námi veletrhu cestovního ruchu zúčastňuje.” Početnou polskou delegaci vedl tajemník Bystricze Klodzké Tadeusz Zieliński, který si prohlédl materiály o Ústí nad Orlicí, mezi nimiž nechyběla jedna novinka. K té Kroulíková dodala: “Jedná se o průvodce města se spoustou obrazového materiálu a fotografií. Nechybí v něm základní informace ve čtyřech jazykových mutacích.” Mimo této publikace si mohli návštěvníci stánku odnést i kalendář akci pro tento rok a nepřeberné množství materiálu o městě a jeho okolí.

Letos se veletrh Holiday World loučil s dosavadním místem v Holešovicích. Od příštího roku se jeho pořádání přesune o pár kilometrů severně do Letňan.