ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V příštím školním roce již nebude možné stravování v orlickoústecké školní jídelně u gymnázia. Zástupci města Ústí nad Orlicí a Pardubického kraje našli řešení nejen pro žáky základních škol, ale také pro studenty gymnázia a střední školy.

Město již dříve rozhodlo, že se žáci budou v příštím školním roce stravovat v prostorách budovy Okresní správy sociálního zabezpečení. Nyní navrhlo Pardubickému kraji, že se zde budou moci stravovat také středoškoláci a gymnazisté. “Pardubický kraj kladně reagoval na nabídku Ústí nad Orlicí, aby se studenti přesunuli do prostor, které pro nový školní rok nechá zrekonstruovat město,” uvedl tiskový mluvčí Pardubického kraje Dominik Barták. “V tuto chvíli se zástupci jednotlivých škol na úrovni ředitelů snaží domluvit a takzvaně nejlépe vykoordinovat školní rozvrh, aby vlastně prostor, prostor ve školní jídelně byl rovnoměrně zaplněn, aby nedocházelo takzvaně k hluchým místům a naopak k přetlaku na výdej obědu,” řekl starosta města Ústí nad Orlicí Petr Hájek, který ještě dodal že: “Jedno jednání určitě bude probíhat v měsíci červnu, na základě právě vyladění těch rozvrhů si potvrdíme, zda naše myšlenka, ta naše úvaha byla správná a je reálná”. Tohle řešení by tak mohlo být finální.

Nyní probíhá zpracování projektové dokumentace, která by měla zohlednit co možná největší množství strávníků. “Dokumentace bude hotová začátkem června, následovat samozřejmě bude výběrové řízení na dodavatele. Ta projektová dokumentace řeší jak stavební úpravy, tak dodávku nové technologie, takže to jsou věci, které nás v tuto chvíli čekají,” uvedl k aktuální fázi Petr Hájek. K samotné realizaci by pak mělo dojít v průběhu prázdnin.