ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V letošním roce bude dokončena kompletní rekonstrukce ulice T. G. Masaryka v centru Ústí nad Orlicí. Ulice je vydlážděna, zálivy pro parkování automobilů jsou hotové a vypadá to, že i celková rekonstrukce. Ale ještě chybí mobiliář. “Jedná se o lavičky, odpadkové koše, stojany na kola, zahrazovací sloupky, také budou doplněny o nádoby pro zeleň, které budou následně osazeny,” řekl pro OIK TV Michal Nezdařil pověřený vedením rozvoje města.

Počítá se také se stavbou vodního prvku naproti staré lékárně v ulici Příkopy. “Jedná se v podstatě o vodorovnou žulovou plochu, která je vyplněna devíti vodotrysky, které budou podsvíceny. Protože se nachází ve svažitém území, kolem budou doplněny žulové schodišťové stupně, které budou taky podsvíceny. Ten projekt by měl tvořit takové vodní zrcadlo v podstatě,” dodal Nezmařil. Nákladymají představovat 3 milióny korun. S novou kašnou by se měli kolemjdoucí setkat již toto léto. Měla by být takovým osvěžením teplých dní a večerů. “Myslím si že vody v té architektuře není nikdy dost . Je to prvek, který je živý , který je pro kohokoliv z nás atraktivní,” řekl pro OIK TV starosta města Petr Hájek.

Ulice tak bude po několika letech kompletně opravena. Od roku 2013, kdy se probíhala generální oprava kanalizace, byla stále v nějakém provizorním režimu, což by v letošním roce mělo skončit.