LANŠKROUN – Přestavba polikliniky v centru Lanškrouna je o něco blíže k realizaci. Na veřejném setkání byla prezentována studie, která přítomným ukázala, jak má na původním místě v ulici Svatopluka Čecha vyrůst nová budova polikliniky za plného provozu.

Veřejné prezentace se ujal architekt Boris Hladký, který podrobně seznámil s návrhem postupné demolice a výstavby nové polikliniky. Výstavba by měla probíhat etapovitě. Nejprve se zbourají křídla, po té se postaví nová dvorní část. Následně se ze staré budovy přesunou ordinace do nové části. Stará budova se zbourá a místo ní se postaví nová. Takto navržená výstavba by měla zachovat stávající provoz ordinací na tomto místě v centru města mimo čtyřech ordinací, pro  které město hledá dočasná útočiště po dobu výstavby.

Při tvoření studie bylo nejnáročnější dohodnout se s památkovým ústavem, neboť budova sice není památkově chráněná, ale nachází se v památkové zóně. Realizace samotné stavby, pokud půjde vše jak má, by měla začít v březnu roku 2018. Ale už nyní je její kapacita ze skoro 100% obsazena. Třem lékařům, podle sdělení starosty města Radima Vetchého, kteří mají zájem si v nové poliklinice otevřít ordinace jim bylo nevyhověno z kapacitních důvodů.

V suterénu nové polikliniky vzniknou parkovací místa, ke kterým se bude jezdit odzadu, kde nyní stojí garáže. Se třemi majiteli má město dohodnuto směnu.