LANŠKROUN – Příprava rekonstrukce polikliniky se v posledních měsících zdržela, protože Národní památkový ústav připomínkoval návrh přestavby objektu. “Museli jsme zapracovat připomínky hlavně k dálkovému pohledu na budovu polikliniky, která byla v těch předcházejících studiích velice objemná,” uvedl k problematice starosta města Radim Vetchý. Památkáři nakonec přepracovanou verzi studie schválili.

V další fázi přípravy projektu bude vedení města jednat s lékaři. “Předložíme jim k připomínkování smlouvu o smlouvě budoucí. Budeme od nich chtít vyjádření k tomu, jestli podporují projekt přestavby polikliniky v centru,” nastínil další postup starosta Vetchý.

Samotná rekonstrukce je naplánována do dvou etap. V té první má dojít k ubourání zadních křídel současné budovy. Na uvolněném místě bude vystavěn zadní trakt nového objektu. Ve druhé etapě dojde k demolici přední části a dostavbě celé polikliniky. Během akce budou některé ordinace přestěhovány do náhradních prostorů. “Hledáme optimální řešení. Stěhovat by se měly ordinace, které jsou schopny provozu v jiných prostorech a přesun jim nezpůsobí závažné problémy,” sdělil OIK TV Radim Vetchý.

Zatímco k přestavbě zdravotnického zařízení dojde v budoucnu, už nyní se proměnil prostor v jeho blízkosti. Bývalé garáže sanitek byly zbourány, na jejich místě má být vybudováno přibližně 20 parkovacích míst.

Do konce března bude vedení města předložena hotová studie na rekonstrukci polikliniky.