ČESKÁ TŘEBOVÁ – Pokud se v těchto zimních měsících již těšíte na koupání v nějakém aquaparku nebo rybníku, tak vás možná potěšíme. Město Česká Třebová plánuje vybudování biokoupaliště v Křivolíku.

Přípravy na vybudování biokoupaliště jsou v plném proudu a doba, kdy se lidé budou moci vykoupat bez chemie se tak již možná blíží. “V současné době se finalizuje projektová dokumentace pro územní řízení. Na konci loňského roku se celý areál nechal vyčistit a počítáme v letošním roce, že by mělo dojít k demolici toho torza, co tam zbylo,” sdělil starosta České Třebové Jaroslav Zedník.

Zdá se tak, že léta opuštěnému areálu se začíná blýskat na lepší časy. Vzhledem k tomu, že by se mělo jednat o tzv biokoupaliště, tak jednou z hlavních otázek je, jakým způsobem bude voda čištěna. “Vycházíme z toho projektu, který byl v roce 2016 oceněn ve Švýcarsku, kdy je to nejmodernější technologie na úpravu přírodní vody, která by neměla finančně zatěžovat potom ten provoz toho areálu,” doplnil starosta České Třebové Jaroslav Zedník.

Podstatné také pochopitelně je, z čeho bude tento projekt financován. V této záležitosti prý zatím definitivně jasno není.

Plovárna, která byla vybudována za první republiky, a na přelomu osmdesátých a devadesátých let přestala sloužit svému účelu, by se tak mohla dočkat renesance.