ČESKÁ TŘEBOVÁ – Před několika lety byl městem zveřejněn záměr vybudování parku v lokalitě Benátky. Budoucnost nové odpočinkové zóny závisí na tom, zda bude městu poskytnuta dotace na realizaci.

Prostor v blízkosti hokejbalového hřiště byl dříve využíván jako bikrosová dráha. V posledních letech je ale opuštěný, a tak pro něj vedení města hledalo nové využití. “Je to nemalá zelená plocha uprostřed města, která doposud nebyla využitá. Myslím si, že je to místo, kam si člověk může odskočit, aby se zklidnil,” sdělil OIK TV starosta města Jaroslav Zedník.

Záměr radnice není mnohým obyvatelům proti mysli. “Myslím si, že to bude dobrá věc, protože tam něco takového chybělo,” řekl jeden z dotazovaných. “Mně se ten nápad také zamlouvá, protože v tom okolí skutečně nic není,” doplnila další obyvatelka města. “Proč ne, Benátky jsou v poslední době trochu stranou zájmu, takže něco nového by tam prospělo,” uzavřel poslední zástupce veřejnosti.

Park, který by měl propojit lokality Benátky a Skalka, má být vybaven tak, aby vyhovoval všem cílovým skupinám. “Budou tam hlavně vodní prvky pro naše nejmenší, dále tam budou skluzavky pro trochu větší děti, ale samozřejmě tam budou i klidová místa například pro naše seniory,” doplnil starosta Jaroslav Zedník.

Do poloviny letošního roku by měla být zpracována projektová dokumentace, která bude sloužit i jako podklad pro žádost o dotaci na realizaci odpočinkového místa.